Gulden Draak Bierhuis Praag

Traditioneel Belgisch ambachtelijk bierhuis in Praag met achttien verschillende Belgische bieren van de tap en een ruime selectie van meer dan 100 speciaalbieren op fles.

Een eerbetoon

Gelegen in het hart van Praag is dit Gulden Draak Bierhuis een waar eerbetoon aan de Gentse legende.

Naast de verschillende speciaalbieren zijn er ook verschillende jaarreeksen, seizoen- en archiefbieren en zeldzame stukken. Deze zijn nergens anders te proeven in Tsjechië.

Foto bierhuis Praag2

Een roeping

Het verhaal start in 2014 bij het ontdekken van een lege ruimte gelegen te Soukenická 34. Het was een voormalige tegelwinkel die in een zeer slechte staat verkeerde.. Hier is de droom van de eigenaars ontstaan, met als volgende stap het creëren van plannen, het aanvragen van verschillende vergunningen en stempels en tenslotte de bouw zelf. De officiële opening heeft plaatsgevonden op 8 september 2016.

Het enthousiast team bestaat uit verschillende mensen met één gezamenlijk doel: het verspreiden van de Belgische biercultuur en het meegeven van de vele mooie eigenschappen die ze bezit. Het bierhuis is ontworpen om de authentieke omgeving van België te weerspiegelen waarbij je dan ook talloze bieraroma's kunt ontdekken.

2

Huiselijke sfeer

Het personeel draagt gezelligheid, toegankelijkheid en een huiselijke sfeer hoog in het vaandel, inclusief de daarbij horende klantvriendelijkheid. Vergeet zeker niet eens te proeven van het heerlijk assortiment vleeswaren, kazen of andere kleine hapjes van de lokale keurslager de heer Kudrnovský van Tišice.

Het is mogelijk de locatie te gebruiken voor het organiseren van evenementen, met een maximale capaciteit van vijftig personen.

3

Gulden Draak Bierhuis Praag

Openingsuren
Maandag 16:00 - 00:00
Dinsdag 16:00 - 02:00
Woensdag 16:00 - 02:00
Donderdag 16:00 - 02:00
Vrijdag 16:00 - 02:00
Zaterdag 16:00 - 02:00
Zondag 16:00 - 00:00