European Beer Challenge BVS Banner high res

EUROPEAN BEER CHALLENGE 2020

Brouwerij Van Steenberge neemt maar liefst 6 prijzen mee naar huis op de European Beer Challenge 2020!

Na het winnen van 7 medailles op de USA Beer Ratings 2020 valt Brouwerij Van Steenberge opnieuw in de prijzen. Zo maakten onze speciaalbieren een indruk op de jury van de European Beer Challenge 2020 en sleepten we maar liefst 6 medailles in de wacht waaronder tweemaal dubbel goud!

De European Beer Challenge wordt jaarlijks georganiseerd in London door de Largest Beverage Awards Organisation in de wereld, waaronder de CWSA & Women's Wine & Spirits Awards. De wedstrijd brengt Europa's belangrijkste bierinkopers en topbieren van over de hele wereld samen. Tijdens de European Beer Challenge wordt elk product onderworpen aan een rigoureuze blind tasting waardoor nieuwkomers een eerlijke kans hebben om te concurreren met de belangrijkste merken ter wereld.

Dit jaar streden meer dan duizend bieren uit maar liefst 39 verschillende landen voor een medaille. Brouwerij Van Steenberge won zowaar 6 medailles! Onze Gulden Draak bieren vielen fantastisch in de smaak en bemachtigden 4 medailles. De Gulden Draak Classic kreeg zelfs dubbel goud binnen de categorie van Tripel bieren. De Gulden Draak Imperial Stout en 9000 Quadruple kregen beiden ook goud binnen hun rubriek Imperial Russian Stout en Abbey/Trappist Style Quadruple. Daarnaast verzamelde de Gulden Draak Cuvée Prestige Bourbon een zilveren medaille in de klasse Wood Barrel Aged. Ook Fourchette viel voor de eerste keer in de prijzen. De volmondige meergranentripel kreeg dubbel goud binnen de categorie Belgian Blonde Ale. Tot slot ontving de Piraat Red een gouden medaille binnen de fruitbieren.

Wij van Brouwerij Van Steenberge zijn ongelooflijk trots om alweer een hele reeks medailles binnen te rijven! Het toont aan dat het constant streven naar uitmuntende kwaliteit dankzij de toegewijde inzet van een ploeg trouwe werknemers, het gebruik van de beste installaties en de fijnste grondstoffen de juiste keuze is! Dank aan het hele team!

European Beer Challenge GD V1 LOW RES