USBR21 GD V1 01

USA BEER RATINGS 2021

12 medailles voor Team Van Steenberge op de USA Beer Ratings 2021

Op dinsdag 10 augustus 2021 werden de winnaars van de USA Beer Ratings 2021 bekend gemaakt. Brouwerij Van Steenberge maakte indruk op de jury met zijn divers assortiment van speciaalbieren en sleepte zo maar liefst 12 medailles in de wacht waaronder ‘best in show by country’ en ‘best beer by quality’.

Brouwerij Van Steenberge is bijzonder fier op het behalen van deze medailles. “Dit is een ongelofelijke eer en erkenning voor ons vakmanschap en de passie van onze brouwerij en het team.”

De Gulden Draak bieren vielen buitengewoon in de prijzen en bemachtigden maar liefst 6 medailles. De Gulden Draak Brewmaster en de Cuvée Prestige Laphroaig behaalden beiden een zilveren medaille binnen de ‘Wood beer’ categorie. Bijkomend kreeg de Gulden Draak Classic zilver in de categorie ‘Belgian Ale’, de Gulden Draak 9000 Quadruple zilver in zijn klasse en pakte Gulden Draak Imperial Stout brons bij de ‘Trappist Ale’. De laatste nieuwkomer binnen de Gulden Draak familie, de Gulden Draak Smoked, ontving zijn eerste bronzen medaille binnen de categorie ‘Smoked Beer’.

Monk’s Café Grand Cru, een mildzuur oud bruin, bemachtigde de eerste gouden medaille in de ‘European Sour Ale’ categorie voor de brouwerij. Bovendien won dit oud bruin bier ook de medaille voor ‘best in show by country’ en ‘best beer by quality’. Piraat pakte evenzeer een gouden medaille en Piraat Triple hop kaapte een zilveren medaille weg bij de ‘Strong Belgian Ale’. Tot slot behaalde Fourchette nog een zilveren medaille binnen de categorie ‘Specialty beer’.

USBR21 GD V1 01