WBA overall awards 01

World Beer Awards 2021

Brouwerij Van Steenberge scoort rijkelijk op de World Beer Awards

27 augustus 2021

Na het prachtige resultaat van 12 medailles op de USA Beer Ratings, valt Brouwerij Van Steenberge opnieuw rijkelijk in de prijzen op de World Beer Awards. Het diverse assortiment van speciaalbieren maakte indruk op de jury van deze prestigieuze internationale bierwedstrijd en bracht maar liefst acht awards op voor de brouwerij: 2 x brons, 3 x zilver, 2 x goud en 1 country winner.

Wij van Brouwerij Van Steenberge zijn ongelooflijk trots en vereerd met het behalen van deze acht medailles. Dit toont aan dat het constant streven naar uitmuntende kwaliteit en de toewijding van de brouwerij en haar team de juiste ingrediënten zijn voor het succes.

Fourchette, een volmondige meergranentripel met zachte bitterheid, veroverde goud binnen de 'Belgian Style Blonde' categorie. Ook de vijf vaste referenties binnen de Gulden Draak familie gingen met een medaille elk naar huis. De Gulden Draak Classic en Brewmaster ontvingen brons binnen hun bierklasse. Onze nieuwkomer, de Gulden Draak Smoked, won de tweede plaats bij de Smoked bieren. De Imperial Stout kreeg een zilveren medaille in haar categorie terwijl de eerste plaats bij de ‘Belgian Style Blonde’ bieren werd weggekaapt door de Gulden Draak 9000 Quadruple.

Ook de Piraat bieren imponeerden de jury. Zo kreeg de Piraat Triple Hop een zilveren medaille binnen de 'Belgian Style Strong' bieren. Als ultieme kers op de taart bemachtigde de klassieke Piraat de country winner Belgium award in de klasse ‘Belgian Style Strong’ en strijdt verder om de Belgische eer op de wereldfinale binnen deze biersoort.WBA overall awards 01