Laphroaig banner

Gulden Draak Cuvée Prestige

Exclusieve speciaalbieren gerijpt op Bourbon of Laphroaig vaten

Gulden Draak Cuvée Prestige

De uitzonderlijke Cuvée Prestige bestaat momenteel in twee versies: Gulden Draak Cuvée Prestige Bourbon en de Gulden Draak Cuvée Prestige Laphroaig.

Bestel nu
via het onderstaande formulier deze exclusieve bieren simpelweg online en geniet thuis van deze overheerlijke speciaalbieren.

3

Gulden Draak Cuvée Prestige Bourbon

Voor deze eerste uitzonderlijke Cuvée Prestige laten we de Gulden Draak Classic na de lagering nog 8 weken rijpen op speciaal geselecteerde Bourbon vaten. Deze vaten komen uit Amerika en werden slechts tweemaal gebruikt in de oorspronkelijke stokerij. Na de rijping ondergaat het bier zijn klassieke nagisting met de unieke en eigen wijngist, die zal zorgen voor een perfecte balans. De typische smaakeigenschappen van de Gulden Draak Classic harmoniëren uitstekend met de warme toetsen van honing, rozijnen, vanille en hout (en de lichtzoete aroma’s) van de Bourbon vaten. We kunnen hier dan ook gerust spreken van een extra geraffineerde gerstewijn, een heerlijk en origineel degustatiebier om met mate van te genieten!

Lot : n°1 - 2020
Biersoort : Gulden Draak
Alcoholgehalte : 10,5% Vol.
Gerijpt op vat : 8 weken
Type vat : Bourbon vaten afkomstig uit VS
Aantal keer gebruikt : 2
1 e gebruik : Old Forester Distillery
2 e gebruik : Early Times Distillery
Content of barrel : 190 L
Aantal flessen : 6.372

Gulden Draak Cuvée Prestige Laphroaig

Naast de op Bourbon vaten gerijpte Cuvée Prestige laten we de Gulden Draak Classic 8 weken rijpen op Laphroaig vaten. Deze komen van de gelijknamige Schotse whisky distilleerderij op het eiland Islay. Deze single malt whisky wordt gekenmerkt door een zeer uitgesproken turfsmaak. Het spreekt voor zich dat het rokerige, volle karakter hiervan ook terugkomt in de smaak van de Cuvée Prestige en dus zorgt voor een eigenzinnige blend.

Lot : n°1 - 2020
Biersoort : Gulden Draak
Alcoholgehalte : 10,5% Vol.
Gerijpt op vat : 8 weken
Type vat : Laphroaig whisky vat
Aantal keer gebruikt : 2
1 e gebruik : Jim Beam Bourbon
2 e gebruik : Scottish Distillery Laphroaig